Tárhelyem
Slovensky English Deutsch Česky Polski Magyar Russian >:   
ROST KOMPLEX


A rostok legfontosabb hatásai
:
 • a gyomorba megduzzadva teltségérzetet okoznak, csökkentik az étvágyat
 • lassítják a szénhidrátok felszívódását a bélből, így enyhébb vércukorszint emelkedést okoznak
 • bizonyos mértékig csökkentik a koleszterinszintet
 • védenek a szív-és érrendszeri betegségek, és a vastagbél daganat kialakulásától
 • biztosítják a napi székletürítést
 • megkötik és eltávolítják a felesleges méreganyagokat, és salakanyagokatTeljesértéku rostok kombinációja,ideális testsúlycsokkentéskor, sportolásnál ill. rostban szegény táplálék kiegészítojeként.
Hatások:

 • az emosztorendszer helyes mukodése
 • a bélflóra fenntartása
 • vérkoleszeterin csokkentése
 • testsúlycsokkentéskor
 • szervezet detoxikálása


 • Rost- novényi emészthetetlen szaharin - balaszt anyag  a novények falának alkotórészét képezi.Annak ellenére, hogy szaharidrol van szó, nem jelent szinte semmilyen energiaforrást., viszont az emésztésben nagyon fontos szerepe van. A rostokat oldódókra és vízben nem oldódókra osztjuk.
  Vízben oldódó rost ( pektín és hemicellulóz) csokkenti a gyomor sav tartalmát, lassítja annak urulését.Csokkenti a zsírok a koleszterol visszaszívódását a vérbe.Ezzel mérsékelve az ateroszklerózis,szélutés és epekovek kialakulását. A rostok eltávolítják a szervezetbol a mérgezo anyagokat,amelyek a táplálék emésztésénél keletkeznek.Lassítja a cukrok felszívódását is a vérbe.
  Vízben nem oldódó rostok (cellulóz és a lignín) nincs hatással a gyomor kiurítésére, viszont a bélben felszivja vizet, így lágyítja a székletet. Mozgásban tartja a beleket, megelozi a vastagbél rák kialakulását ezzel. Az emésztés felgyorsításával mérséklodik a toxikus anyagok mennyisége a szervezetben, kiválasztódik az epesav, kleszterin és a karcinogén anyagok.

  ROST KOMPLEX  készítményben megtalálható mindkét fajta rostanyag,melyek kedvezo hatása az emésztorendszerre teltségérzetet okoz,így a termék ajánlott testsúlycsokkentésnél.
  Amarant rost a dietás rost mellet tartalmaz egyébb értékes ásványi anyagokat is- magnézium, kalcium, foszfor, vas,stb... Az amarant magja és lisztje rost-, kalcium-, vas-, vitamin- és fehérje-tartalom tekintetében felülmúlja a hagyományos gabonaféléket. Az amaránt-fehérje különösen gazdag LIZIN-ben, amely összetevő a gabonafélékből és a kukoricából nagymértékben hiányzik. Az amarant- és a búza-liszt keverékében viszont a fehérje összetétel majdnem ideális. Az ilyen keverékből készült élelmiszerek élettani és beltartalmi jellemzői kiemelkedően jók (egy majdnem teljes aminosav-választékot kapunk), és az egészséges táplálkozás követelményeit sokkal jobban kielégítik, mint a hagyományos termékek.

  Cukorrépa rost  egyaránt tartlamaz oldódó és nem oldódó rostokat .A cukorrépa rost természeténél fogva gluténmentes, ami azt jelenti, hogy kiváló diétás rostként használható a gluténmentes termékekbe is azok részére, akik glutén allergiában szenvednek. Csokkenti a LDL-koleszterin szintjét.

  Cikória rost  ( inulín)  a gyokérbol lehet kivonni. Az inulin poliszaharid (összetett cukor), amely sok növényben megtalálható (pl. az articsókában és a cirkória növény gyökerében is). Cukorhelyettesítőként használják, amely édes íze ellenére eltér a cukortól, mivel sem a szájban sem a tápcsatorna más szakaszán nem termelődik olyan enzim,amely oldani tudná. Az inulin prebiotikus tulajdonságokkal rendelkező, emészthetetlen, vízben oldódó rostanyag, amely kedvezően befolyásolja a bél baktériumflóráját.Serkenti az emésztést és a kedvezo bélflóra kialakulását, valamint segíti a bélkiurulést.

  Alma rost kedvezően befolyásolja a vér koleszterin szintjét és hozzájárul a teltségérzet kialakulásához. Ily módon fogyókúrás és testsúly-stabilizáló diétákban eredményesen alkalmazható az éhségérzet csökkentésére, valamint civilizációs betegségek prevenciójára alkalmas r

  Zab rost oldódó rostok kozé tartozik.  a gyomor kéményseprojekén tartják számon. Csokkenti a szívbántalmak kialakulását. 


  Használati utasítás : 2-4 tabletta naponta  250 ml vízzel


  Összetétel (1 tabletta esetén):

  Osszetétel 1 tablettában :
  zab rost 150 mg
  cukorrépa rost 150 mg
  cikória rost 150 mg
  alma rost150 mg
  amarant rost 100 mg


  Vásárlási ár 7500,- HUF, -ig. / Vásárlási ár 7500,- HUF, -tól
  • csomagolás 200 tbl. - 10.23 € | 7.31 €
  freedesign by AGLO solutions 2003, powered by syscom