Tárhelyem
Slovensky English Deutsch Česky Polski Magyar Russian >:   
VAS NATUR


VAS

Testünk minden részébe oxigént juttató vörösvérsejtjeink festékanyagának, a hemoglobinnak a felépítéséhez elengedhetetlenül fontos a vas. Vas nélkül nem keletkezhetnek új vérsejtek, és az oxigénre kiéhezett szervek nem működnek megfelelően. Akik nem vesznek fel megfelelő mennyiségű vasat, fáradékonyabbak, és könnyebben meg is betegszenek a csökkent ellenállóképesség következtében.

A súlyos vashiány - azaz vérszegénység - jele a légszomj és a szapora légzés, mert ilyenkor a szív kénytelen gyorsabban pumpálnia vért, a tüdő pedig igyekszik fokozni a szervezet oxigénfelvételét. Vasra van szükség egy másik oxigénszállító fehérje, az izmokban található mioglobin előállításához is.

Vastartalmú enzimek közreműködésével alakul át aktív A-vitaminná a béta-karotin, mely számos élénk színű gyümölcsben és zöldségben megtalálható (pl. sárgarépa, pirospaprika, sárgabarack, sárgadinnye, sütőtök,...). Vastartalmú enzimekre van szükség a DNS és az RNS szintéziséhez, valamint a fogínyban, a fogakban, a porcokban és a csontokban folyó kollagéntermeléshez is.

Hiányállapotok
Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, a vér nem lesz képes elegendő oxigént szállítani, ezért az izmok munkavégző képessége csökken. Látható tünetként a vashiányos ember sápadt, fáradékony és szellemi képességei is csökkennek. Nem látható tünetként a meddőség lehet a vashiány következménye.Vas forrásai

A szervezet a húsban lévő vasnak ("hem-vas") kb. a negyedét képes felvenni, míg a növényi eredetű forrásokból származó vasnak csupán 10%-át. Vasszükségletünk fedezésére kitűnő növényi szerves vasforrások: a bab, lencse, teljeskiőrlésű búzaliszt, zabliszt, kemény héjú gyümölcsök, petrezselyem, gabonapelyhek.

Mivel a C-vitamin elősegíti a növényi eredetű táplálékban található vas felszívódását, étkezésünkhöz célszerű citrusfélék (citrom, narancs, grape-fruit) frissen préselt levét, ill. zöldpaprikát fogyasztanunk. Az erős fekete teát most is, mint mindig kerüljük, mert a benne lévő tein gátolja a vas felvételét.Napi szukséglet
A férfiak és nők vas-szükséglete eltérő. A női szervezetnek a serdülés korától csaknem kétszeresére nő a vas-szükséglete, amely napi 14,5-15 mg szerves vas felvételét jelenti. Ezzel szemben a férfi szervezetnek csak 8,5-9 mg a napi szükséglete. A gyermek étrendi vasfelvétele a serdülés koráig mindenképp érje el a napi 7-8 mg értéket.


Túladagolás
A vasbevitel túlzott mértékénél csökken a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség, nő a kórokozó baktériumok szaporodása, csökken a réz és a cink hasznosulása. Egyes feltételezések szerint megnő a tumoros megbetegedések kockázata is.Systém Tachyon- nem helyettesíti az orvosi ellátást. Paciensek, orvosok,gyógyítók tapasztalatait gyujti ossze és otvozi a legújabb kutatásokkal a táplálék kiegészítok teruletén.Minden itt olvasottat konzultálja kezeloorvosával.


Összetétel (1 tabletta esetén):

L-askorbin sav 60mg(100%OVD)
vas(14mg(100%OVD)
B12(kyanokobalamín)2mcg(200%OVD)
kukorica keményito,
rost
novényi magnézium-sztearát
Vásárlási ár 7500,- HUF, -ig. / Vásárlási ár 7500,- HUF, -tól
• csomagolás 120 tbl - 6.89 € | 5.3 €
freedesign by AGLO solutions 2003, powered by syscom