Tárhelyem
Slovensky English Deutsch Česky Polski Magyar Russian >:   
Csontritkulás - osszeállítás nok részére

A csontritkulásnak nevezett állapotban a bontó és építő szakaszok közötti összhang felbomlik és ennek következtében a csontokat alkotó szerves és szervetlen alkotórészek azonos arányban csökkennek.

Ezzel csökken a csontok ásványianyag-tartalma és rugalmassága is. Mikroszkópos vizsgálatokkal kimutatták, hogy a csontokat felépítő csontgerendák vastagsága lecsökken és a gerendák közötti távolság megnő. Súlyos következményként csonttörések jönnek létre.
Csontritkulás esetén a csontszövet szerkezete kórosan megváltozik. Egészséges felnött szervezetben a csontépítö és -lebontó folyamatok állandó egyensúlyban vannak, melyek következtében a csontok tömege és szerkezete változatlan marad. A csontszövet saját sejtjeit csontépítö és csontlebontásban részt vevö óriássejtek alkotják, míg a sejtek közötti állomány szerves és szervetlen részre tagolódik.

Csontritkulás esetén az egységnyi térfogatú csonttömeg csökken, miközben a szerves és szervetlen állomány aránya megmarad. Noha előre jelezhető, hogy kik fognak csontritkulásban megbetegedni, hiszen a hajlamosító tényezők ismertek (pl. sovány testalkat, kevés tejtermék fogyasztása, dohányzás, kevés testmozgás stb.), mégis többnyire csak akkor figyelünk fel a már kialakult bajra, amikor komoly, vissza nem fordítható elváltozások, csonttörések is kialakultak. Leggyakrabban a csigolyák magassága csökken, súlyos esetben a csigolyák összeroppanása a testmagasság csökkenéséhez, jellegzetes tartás kialakulásához vezet.

Ebben a betegségben is a korai felismerés és a megfelelő kezelés ad lehetőséget a súlyosabb esetek megelőzésére. Ismeretes, hogy a csontritkulás következtében kialakult csonttörések (csigolyatörés, combnyaktörés stb.), valamint a törések nyomán kialakult egyéb elváltozások súlyos mozgáskorlátozottsághoz vezethetnek.

Csontritkulás a női változó korban
45-60 éves korban, tehát a “változókor"-ban jelentősen emelkedik. A szivacsos csontállomány csökken
és emiatt a csigolyatörések a jellemzőek, főként a háti és az ágyéki csigolyák területén: a csigolyák magassága csökken, felső, határoló csontlemezük beroppan. A törés kialakulásának helye a meggyengült csont minőségével függ össze.

Az osszeállítás a kovetkezo termékeket tartalmazza (a termék nevére kattintva bovebb információt olvashat arról):
1. Hormonatur nok 60 tbl. - helyreállítja az optimális hormonszintet+ enyhíti a korváltozssal járó problémákat
2. Megakomplet+ 60 tbl. - multivitamin multiásványanyag - a kalcium és a D vitamin fontos az egészséges csontokérr
3. Gaba fiatalító 90 tbl.- stresszes helyzetek konnyu kezelésére, relaxációhoz; noveli a libidót noknél és férfiaknál egyaránt; serkenti a kollagén képzodését a rugalmas és bársonyos borért; deprssziók és kimerultség idején mély, fiatalító álmot biztosít

Az osszeállításban szereplo termékek a kovetkezo alaphatóanyagokat tartalmazzák:

Szójás izoflavonoidok a legjelentősebb fytoösztrogének - hormonokhoz hasonló növényi eredetű anyagok, amelyek az ösztrogén receptorokra kapcsolódva gátolják a belső ösztrogének funkcióját a szervezetben. Ezáltal elnyomják a nem kívánt ösztrogén aktivitását, mely a daganatok képződését okozza. A szójás izoflavonoidoknak semmilyen mellékhatásuk nincs, képesek rákötődni a szövetek ösztrogén receptoraira, melyek reagálnak a hormonális kezelésre. Így segítenek a klimaktéria ( oszteoporózis) ellen.

Osztrogének kárpótolhatatlanok a csontok kalciumtartalmát tekintve,ezért a szójás izoflavonoidok és azok természetes pótléka segítenek megelozni a csontritkulás kialakulását.( a csonttomeg elvesztése a kalcium bomlásakor) és a menopauzával járó panaszokat.
A kalcium nemcsak a csontok alapanyaga, fontos szerepe van a szív , izmok és idegek helyes mukodésére  ill. a vér alvadási tulajdonságára. A szervezet ezért szigorúan figyeli a vér kalcium szintjét, hogy hiány esetén pótolni tudja a csontokból. A kalcium elegendo mennyiségu beviteli alap kovetelmény a csontritkulás megelozésében  és annak kezelésében.
D3 vitamin(cholekalciferol) segíti a kalcium és a foszfor felszívódását ( csontok, fogak).Fontos szerepe van az izmok és az idegek helyes mukodésében, a sejtek novekedésében és a bor- és vérsejtek osztódásában

Ez az alaposszeállítás egyéni panaszok és diagnózis alapján kibovítheto.A megfelelo termék kiválasztásában kérje szaktanácsadónk segítségét.
A modern torodés és gondoskodás rendszere szakami tanácsokat és vezetést kínál Onnek.Érdeklodni a kov. számokon lehet: 02/54 777 561, 02/54 652 712, 0915 781 737, 0904 134 645

Használati utasítás:
Hormonatur nok: 2x naponta 2 tabletta reggeli és vacsora elott langyos vízzel. a rostokban gazdag táplálék csokkenti a szójás izoflavonoidok felszívódását, így ilyen étrend esetán ajánljuk novelni a napi adagot.
Megakomplet+: 2 x  naponta 3 tabletta evés kozben


Összetétel (1 tabletta esetén):


Vásárlási ár 7500,- HUF, -ig. / Vásárlási ár 7500,- HUF, -tól
• csomagolás zostava - 27.36 € | 21.03 €
freedesign by AGLO solutions 2003, powered by syscom